Ur gömmorna

Jag har haft anledning att rota bland mina många skrivställen och funnit bl.a. dessa anteckningar som jag gärna delar med mig av:

”I ett brev från 1945 skriver Jung apropå Personlig utveckling: Arbetet består av tre delar: insikt, uthärdande och handling. Psykologi behövs endast i den första delen, i den andra och tredje spelar moralisk styrka den mest framträdande rollen”

Egna reflektionstexter:

Engagemang och motivation känner jag när jag sätter mig ned att skriva och förklara sammanhang: Allt levande har en inbyggd strävan, medveten eller omedveten, att vara Den bästa blomman ur sitt frö. Det är vad som är kännetecknande för liv, detta att vara levande. Denna strävan finns som en medfödd instinkt. En livskraft. Så är det också med oss människor.”

”Min främsta angelägenhet är att förstå Livet. Vilka är mina uppfattningar om Livet och om hur det ska levas? Det är möjligt att skapa mening, och redan att tänka så, är meningsfullt. Att känna sig själv är inte så mycket en fråga om att upptäcka vad som finns i ens jag utan snarare att skapa den man vill vara.

Allt som vi kan göra väl, som vi njuter av att göra och som det finns ”efterfrågan” på, är värt att allvarligt överväga som en färdighet att utveckla vidare.”

”Varje val innebär också bortval, av något annat. Men inte bortval av det som varit, inte bortval av det som är utan bortval av en möjlig framtid till förmån för denna den valda framtiden.”

Jag har nämligen börjat en Bokbindarkurs. Därav sökandet i lådorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>