Personlig utveckling – Varför då?

Ett flummigt uttryck, tycker väldigt många. Varför skulle det vara viktigt för mig att tänka på Personlig utveckling?

Som Mark Twain förklarar det: ”Om 20 år kommer Du att vara mer missnöjd över det du inte vågade göra än med det du faktiskt gjorde. Så lossa på förtöjningarna och segla iväg bort från den trygga hamnen. Fånga passadvindarna i seglen. Utforska världen! Dröm! Upptäck!

Ett liv utan växande skulle vara en tråkig och glanslös existens. Många människor missar livets tillfällen att växa, t.ex situationer av rädsla, uttråkning, att känna sig motarbetad etc. Livets skola med alla dess utmaningar kan, rätt använd, ge personlig utveckling av stora mått. Vi växer genom att upptäcka att vår potential, vår förmåga att hantera situationer, är mycket större än vi anar. I samma takt som vi växer, utvecklas och lär oss nya saker undviker vi missbelåtenhet, förbittring och nedstämdhet som annars blir en naturlig följd av att inte utvecklas som person.

Personlig utveckling är viktigt. Det handlar om att ta vara på möjligheten att skapa en bättre livskvalitet; fysiskt, mentalt och själsligt/andligt. Det öppnar dörrar och skapar den tillfredsställelse som kommer av ”oväntat goda” prestationer.

Något vi aldrig kommer att ångra: De gånger vi gjorde det bästa vi kunde

Personlig utveckling – Varför då?  Så löd frågan i rubriken.     

Svaret hänger ihop med en annan fråga: Lever du det liv du vill leva? Vill du leva livet fullt ut eller bara hänga med på resan och se vart det bär?

I kommande inlägg ska jag ge min syn på vad Personlig utveckling är.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>