Sista dagen för deklarationen eller?

Fick en skatte- och deklarationsfråga i natt:

”Jag har haft stora kostnader under 2010 för event, annonser, resor, telefon m.m. Under 2010 hade jag detta som hobby men har startat företag fr.o.m. 2011. Var kan jag göra avdrag för dessa kostnader i den deklaration som ska lämnas i morgon? Har sökt efter svaret i din e-bok men inte hittat det.”

Min e-bok som åberopas liksom den senaste upplagan som finns att köpa på länken här nedanför innehåller inget ”avdragslexikon á la kvällstidningarna” om vad som kan vara avdragsgillt och inte. Inte heller finns där några direkta ”deklarationsknep”. Vad jag däremot lägger mycket krut på är att förklara de dyrbara konsekvenserna av att hävda att verksamheten är ”hobby”.  Hobbybegreppet är till för statskassans bästa.

Om jag som i exemplet här ovan har haft stora utgifter under 2010 i det som jag då kallat för hobby så går jag miste om avdragsrätten eftersom ”hobbyn” inte längre finns kvar.  Dyrbart och onödigt är min uppfattning. 

Det är inte för sent att göra något åt det trots att det idag är den 2 maj.  

Jag har skrivit en ny ebok om Skattefrågor och MLM. Mycket är universellt och därför likt det jag skrev i min förra ebok i ämnet men mycket är anpassat till ESC. Framförallt momsredovisningen blir på ett annat sätt. 

Du hittar boken på www.escape-ratrace.nu    

5 april, 2011 Posted by: Leave a comment - Permalink

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>