Network marketing? Vad är det?

Om du besöker den här bloggen efter tips från någon annan – vilket vore trevligt – så är det network marketing. Om du kommer att rekommendera den här bloggen till någon annan – vilket vore fantastiskt trevligt – så är också det exempel på network marketing. Faktum är att vi alla ägnar oss åt network marketing varje gång vi informerar och berättar, rekommenderar eller avråder om något som vi gillar eller tycker illa om. Tänk dig nu att du skulle få betalt för det. Då är det professionell Network marketing eller Multi level marketing som det också kallas.

Vill du ha en teknisk definition? Network marketing är ett system som syftar till att föra produkter från tillverkare till konsumenter med hjälp av tusentals fristående affärsägare/egna företagare. Pengarna tjänas dels genom att affärsägarna själva köper produkter och säljer vidare och dels, och framför allt, genom att man får provisionsinkomster genom att skaffa ”prenumerationskunder” som i sin tur gör på samma sätt o.s.v o.s.v. På det sättet byggs en distributionskedja – en säljorganisation – av fristående affärsägare som belönas med provision från tillverkningsföretaget.

Stopp ett tag!! Känner på mig att du tänker: ”Aha..Network marketing är för försäljartyper. Då är det inget för mig”.

En alltför snabb slutsats, säger jag. Du behöver inte alls vara en toppsäljare för att bygga en network marketing business. Det är inte självklart att det är någon fördel med förkunskaper. Kan vara tvärtom. Om du kan berätta om dina resultat av de produkter du själv använder, om du kan bjuda in till presentationer online och stödja andra i att göra samma sak, då har du kapacitat att bygga en egen network marketing business.

Nu hör jag att du tänker……..” Men är inte det ett sånt där……………………………”

Ta en titt på videoklippet en gång till ! 

 12 sanningar om Network marketing

 1.  Network marketing eller MLM är inte olagligt, bedrägligt eller oetiskt.
 2. Network marketing är inte en möjlighet att bli rik snabbt på andra organisationsmedlemmars (downlines) arbetsinsatser. Sånt kallas pyramidspel.
 3. Network marketing är inte pyramidspel, vilka är olagliga och oetiska.
 4. Network marketing är inte en möjlighet att bli rik snabbt.
 5. Network marketing bygger inte på enkla matematiska principer där många förlorare betalar till några få vinnare.
 6. Network marketing är inte en möjlighet för dig att vänta på att andra ska bygga upp din organisation.
 7. Network marketing är inte till bara för dem med säljvana.
 8. Network marketing är inte dyrt. I motsats till andra affärsmöjligheter är startinvesteringen väldigt låg.
 9. Network marketing är inte en metod för tillverkningsföretag att sälja stora varupartier till organisationsmedlemmar.
 10. Network marketing är inte en metod att omsätta varor till människor som inte är intresserade av produkterna.
 11. Network marketing är ingenting för den som inte är beredd att arbeta hårt för att bygga upp sin organisation.
 12. Network marketing är inget för den som har svårt att underordna sig ett väl beprövat affärs- och supportsystem.

Som yrke är Network marketing öppet för alla, oavsett kön, erfarenhet, utbildning, ekonomisk status och dessutom ett redskap för att bygga en spännande och potentiellt mycket lukrativ business.

Det är dock inte självklart att alla lyckas och det beror främst på att alla är inte beredda att ställa upp på de uppoffringar och det totala engagemang som krävs för att lyckas. I kommande inlägg kommer du att få veta exakt vilka uppoffringar och commitments som krävs. Du kommer också att få veta vilka utvecklingssteg du behöver ta för att lyckas i detta yrke. Från det utgångsläget är det sen upp till dig om du ska bli framgångsrik eller inte.

14 januari, 2011 Posted by: Leave a comment - Permalink

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>